Zo bezoekt u uw website voor hij resolved

Het kan voorkomen dat u een hosting pakket heeft maar dat het domein nog niet niet naar dit pakket verwijst. Bijvoorbeeld omdat u de site eerst wil verhuizen. Gelukkig kunt u de website bezoeken voordat hij "resolved".

1 IP adres achterhalen

Voordat we de aanpassing kunnen maken moeten we eerst achterhalen op welk ip adres het pakket bij hostdeko te bereiken is. Dit kunt u vinden door in te loggen op het pakket en dan DNS Management te bezoeken. Vervolgens komt u daar het ip adres tegen bij de A records:

ftp A 84.22.111.107
localhost A 127.0.0.1
mail A 84.22.111.107
pcinside.info. A 84.22.111.107
pop A 84.22.111.107
smtp A 84.22.111.107
www A 84.22.111.107
pcinside.info. NS ns1.hostdeko.com.
pcinside.info. NS ns2.hostdeko.com.

In dit geval is het IP adres van pcinside.info dus 84.22.111.107.

2 Overschrijven van de DNS

Nu we de website en het juiste IP adres weten moeten we de aanpassing maken zodat de informatie die vanuit het domein komt (tijdelijk) wordt overschreven.

2A Aanpassen in Chrome

Gebruikt u chrome dan raden wij aan gebruik te maken van de extentie virtual hosts. Na inschakelen van de plugin kunt u de website en het ip adres van de server eenvoudig invullen in de toolbar (rechts boven).

2B Windows aanpassen

Het is ook mogelijk het zogenaamde hosts bestand van Windows aan te passen. Hiermee overschrijft u de gegevens die vanuit de DNS binnenkomen met uw eigen waardes.

Stap1: Notepad++
Installeer het gratis programma Notepad ++

Stap2: Open hosts
Start Notepad++ en open het bestand hosts in de map C:/Windows/windows32/system/drivers/etc/

Stap3:
Voeg onderaan het bestand een nieuwe regel toe. Deze regel bevat het eerder gevonden ipadres dan een spatie en dan de website. U kunt het beste zowel www als zonder www toevoegen. Voorbeeld:
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
84.22.111.107 pcinside.info
84.22.111.107 www.pcinside.info

Stap4
Sla het bestand op. Het kan zijn dat u een popup krijgt dat u Administrator rechten nodig heeft. In dat geval zal Notepad++ opnieuw starten en moet u opnieuw opslaan.