Email stappenplan voor nieuwe klanten

Voor nieuwe klanten is het instellen van email vaak een uitdaging. Bij deze vindt u een handig overzicht.

1: Maak een mailbox aan

Dit doet u met DirectAdmin, zie Een mailbox aanmaken met DirectAdmin

2: Lees de mailbox uit via webmail

Nu u een werkende mailbox heeft is de volgende stap verbinding te maken met deze mailbox. De makkelijkste manier is gebruik te maken van onze webmail client "Roundcube".

Kijk goed op welke server u zich bevindt, bijvoorbeeld op Pro1 of Cloud1. Bezoek daarna het webmail adres van de server. Bijvoorbeeld:https://pro1.hostdeko.com/roundcube of https://cloud1.hostdeko.com/roundcube.

Let erop dat uw inlognaam uw volledige emailadres is, dus niet "test" maar "test@uwdomein.nl".

3 Stel uw software clients in

Op dit moment heeft u als het goed is een werkende mailbox. Hierna is het zaak uw mail uit te kunnen lezen zoals u dat wenst. Hiervoor moet u de verbindingsinstellingen van uw software bijwerken.

3.1 Hulp op Afstand

Geen tijd of geen zin om zelf de instellingen aan te passen? Kijk dan eens naar onze Hulp op Afstand mogelijkheden: Hostdeko Hulp op Afstand

3.2 Overzicht belangrijke poorten

• pop: 995
  • imap: 993
  • smpt: 465
Of zie: Welke poorten moet ik gebruiken om mijn email in te stellen?

3.3 Overzicht belangrijke adressen

Het server adres is altijd gelijk aan uw server naam, bijvoorbeeld pro1.hostdeko.com of cloud1.hostdeko.com. Dit geldt zowel voor de binnenkomende verbinding (imap/pop3) als voor uitgaand (smtp).

3.4 Email configuratie van Android

Video tutorial op: Een mailbox toevoegen aan Android [Video]

3.5 Email configuratie van de Windows 10 mail app

Video tutorial op: Uw Mailbox toevoegen aan de Windows 10 Mail app [Video]

3.6 Email configuratie van Outlook

Video tutorial op: Uw Mailbox toevoegen aan Outlook 2013 [Video]