Welke poorten moet ik gebruiken om mijn email in te stellen?

1 Versleutelde verbinding

Bij Hostdeko kunt u kunt kosteloos gebruik maken van onze beveiligde email server.

1.1 Server adres

Indien u gebruik wil maken van de beveiligde mailserver dan moet u verbinden met uwservernaam.hostdeko.com.

Voorbeeld cloud1:
imap=cloud1.hostdeko.com
pop=cloud1.hostdeko.com
smpt=cloud1.hostdeko.com

De servernaam heeft u in uw welkomstmail ontvangen, hij is ook af te lezen in het adres van uw DirectAdmin controle paneel.

1.2 Poorten

• imap: 993
  • smpt: 465
  • pop3: 995

2 Niet versleuteld verbinden

Wij raden dit af om zonder versleuteling te verbinden.

3 Via uw domein verbinden

Indien u op een edge server zit is het mogelijk gebruik te maken van een techniek waarmee u versleuteld kunt verbinden via uw eigen domeinnaam. Dit zijn de eisen

1. Edge server (power)
  2. Let's encrypt certificaat waar ook mail is aangevinkt

imap=mail.uwdomein.nl
smpt=mail.uwdomein.nl
pop=mail.uwdomein.nl