Wat is het verschil tussen IMAP en POP3?

Hostdeko ondersteund zowel IMAP als POP3. Maar wat is het verschil?

Wat doet POP3:
In het geval van POP3 worden mails tijdelijk op de Hostdeko server bewaard. Wanneer uw email programma de mails download dan zal hij de mails van de server opschonen. Tegenwoordig staat outlook standaard ingesteld om mails ouder dan 14 dagen van de server te verwijderen. Het grootste nadeel van dit systeem is dat indien u een mail op één apparaat heeft gelezen het andere apparaat niet weet dat u de mail reeds heeft gelezen.

Wat doet imap
IMAP doet het tegenovergestelde van POP3. Bij IMAP worden alle mails altijd bij Hostdeko bewaart en download uw email programma alleen een tijdelijke kopie. Het grootste voordeel is dat ook de status van de mailtjes wordt bijgehouden. Zo weten al uw apparaten tegelijk of een mail al is gelezen, of niet. Ook verzonden mails zijn altijd en overal terug te vinden.

Samenvatting

IMAP
+Uw mails staan veilig opgeslagen bij Hostdeko en worden meegenomen in onze backups.
+Indien u een bericht heeft gelezen op één apparaat dan wordt dit automatisch bijgewerkt op al uw apparaten
-Uw mails nemen ruimte in van uw hosting pakket

Pop3
-Hostdeko heeft geen kopie van uw mails. Indien er iets met uw computer gebeurt en u heeft geen backups dan bent u de mails kwijt.
-Apparaten weten niet dat u een mail al heeft gelezen
+Uw mails nemen vrijwel geen ruimte in van uw hosting pakket