Zelf een SSL certificaat aanvragen? Dat kan met SSL panel.

Stappen

• Ga naar uw SSL product binnen MyHostdeko
  • Onderin bij de status kunt u de link naar het SSL panel vinden, klik op open
  • Kies bij Acties voor Bewerk/vraag certificaat aan
  • De Contact gegevens zijn automatisch overgenomen van uw MyHostdeko gegevens
  • Klik op de knop Genereer een nieuw CSR
  • Vul het domein in inclusief www
  • Controleer de gegevens en druk op Genereer
  • Uw CSR en private key zijn nu gegenereerd. Als u deze keys kwijt raakt dan het certificaat niet worden geinstalleerd op uw hosting pakket en moet de aanvraag opnieuw plaatsvinden.
  • Bevestig dat u een kopie van de keys heeft en druk op Use this CSR
  • Kies een validatie methode. Bij HTTP dient u een bestand op uw website te plaatsen om de aanvraag te bevestigen. Bij DNS dient u een DNS record in uw domeinnaam op te nemen. Daarnaast is het mogelijk de aanvraag via email te bevestigen. Let op dat de email opties automatisch worden gegenereerd op basis van de WHOIS gegevens.
  • Email validatie is de snelste methode. De mailbox moet dan natuurlijk wel bestaan. In dit voorbeeld maak ik even snel een mailforwarder aan voor het admin adres.
  • Bevestig nu uw aanvraag door op de groene knop te drukken
  • Het systeem wacht nu op bevestiging van uw aanvraag. In dit geval volgt u hiervoor de link die u per email heeft ontvangen.
  • Mocht u problemen ondervinden met de aanvraag bevestiging dan kunt u binnen SSL panel de validatie mail opnieuw laten versturen, het email adres veranderen of zelfs de methode aanpassen.
  • Wanneer uw aanvraag is voltooid zal uw certificaat automatisch worden uitgeleverd in de vorm van een zip bestand.

Video