Moet ik mijn domein naar Hostdeko te verhuizen?

Het is niet verplicht om een domein via Hostdeko te registreren. Wij raden dit echter sterk aan. Alleen op die manier kunnen wij garanderen dat uw webhosting en mail werken zoals verwacht.

Risico's indien u niet verhuist:

• Uw mail verstuurd vanaf uw website  komt niet goed bij de ontvanger aan omdat u zelf niet de juiste DKIM sleutel/DMARC records/SPF records heeft ingesteld
  • Uw website is niet bereikbaar omdat het  ip adres van de server is aangepast en u heeft het IP adres niet aangepast
  • Uw website is niet bereikbaar omdat uw pakket naar een andere server verhuisd en u heeft zelf het IP adres nog niet aangepast.
  • Uw website is tijdelijk niet bereikbaar omda teen  landelijk als per provider (Ziggo, KPN, enz) wijzigingen uw instellingen niet direct hebben verwerkt. Het kan hierdoor voorkomen dat u een aanpassing maakt en dit pas na 24 uur overal bekend is. Niemand kan dit proces versnellen.

Redenen om wel te verhuizen

• U vermindert de kans op storingen
  • Domeininstellingen gaan volautomatisch en kosten dus niemand tijd
  • Wij hanteren concurrerende tarieven voor domeinregistratie, verlenging en verhuizing
  • U kunt bij ons op altijd uw EPP verhuiscode opvragen
  • Wij registreren onze domeinen altijd op naam van de klant
  • U kunt zelf uw domeinregistratie NAW aanpassen

Toch niet verhuizen?
Heeft u dit allemaal gelezen en wenst u toch uw domein niet over te zetten? Technisch gezien is het mogelijk om zelf de nodige records aan te maken.  In dat geval bent u zelf verantwoordelijk bent voor het instellen en bijwerken van uw domein instellingen en de gevolgen wanneer hier fouten in worden gemaakt. U bent niet niet verplicht te verhuizen naar Hostdeko. Mocht een server IP wijzigen dan plaatsen wij een bericht op MyHostdeko. Verhuizen wij uw pakket tussen servers dan ontvangt u een ticket/email.