Zit er een limiet op de hoeveelheid e-mails die ik per dag kan versturen?

Standaard is er een limiet ingesteld voor het aantal e-mails dat je per dag kunt versturen.

Wat gebeurt er wanneer ik de limiet bereik?

Wanneer de dag limiet wordt bereikt is het tijdelijk niet meer mogelijk om mails te versturen. Mails zullen in uw outbox blijven staan. Om middernacht reset de limiet zichzelf en zal het mailverkeer hervat worden.

Waarom is er een limiet?

Wij hanteren een limiet om het mailverkeer voor uzelf en onze andere klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. In verband met de grote hoeveelheden spam die wereldwijd wordt verstuurd zijn er tegenwoordig diverse geschreven en ongeschreven regels met betrekking tot email verkeer. Wanneer deze regels worden overtreden kan een partij als Hotmail, Google, enz besluiten geen enkel mailtje van een server meer te accepteren. Dit willen wij ten alle tijden voorkomen.

Wat is de standaard limiet?

Voor het bepalen van de standaard limiet hanteren wij een simpele formule:

• Gemiddeld aantal verzonden mails van alle klanten op een server per dag x 20

Op deze manier kunt u dus behoorlijk wat mailen voordat u tegen een limiet gaat aanlopen.

Kan mijn limiet worden verhoogd?

Ja, de limiet kan op verzoek verhoogd of verlaagd worden om ruimte te bieden voor jouw legitieme gebruik.

Legitiem verbruik, hoe zit dat?

In de basis is de realiteit dat elke provider en hoster die mail wenst te versturen volledig afhankelijk is van de grillen van de grote partijen als Microsoft (hotmail, live, outlook, msn) en Google (gmail). Dit geld ook voor grote providers als ZIggo.

In ieder geval is door deze partijen het volgende bedacht: Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende mails:

Transactional mail: Een één op één mail. Vaak wordt deze getriggered door de klant. Bijvoorbeeld het plaatsen van een order, het invullen van een contact formulier, het ontvangen van een factuur, enz. Het idee is dat de ontvanger zit te wachten op deze communicatie.

Marketing mail: Het sturen van dezelfde mail naar diverse ontvangers. Denk  bijvoorbeeld aan een nieuwbsrief.

Transactional mails zijn zelden een probleem. Stel u heeft 300 bestellingen per dag en hierbij horen 300 order bevestigingen en 300 betaalbevestigingen dan zit u zo op 600 mails. Deze zullen in de regel prima doorlopen. Voor dit soort mails kunnen wij dan ook de limiet verhogen. Dit is legitiem gebruik. Transactional mails worden in de regel alleen een probleem wanneer uw ontvangers vaak uw berichten als spam markeren, of wanneer uw mail instellingen niet goed staan.

Marketing mails zijn problematischer. Het versturen van dezelfde mail naar honderden afzenders wordt snel niet gewaardeerd. Wanneer u dit doet is bovendien verplicht om een afmeld link te gebruiken. Doet u dit niet en bijvoorbeeld hotmail.com merkt op dat u naar 100 accounts binnen hotmail op hetzelfde tijdstip dezelfde mail stuurt dan zal er direct automatisch worden ingegrepen. U bent dan volgens Microsoft een spammer. Het gevolg hiervan is dat niemand op de server meer mails mag sturen naar Microsoft.

Voor het versturen van nieuwsbrieven verwijzen wij u dan ook door naar specialisten als Mailchimp.