Wat is een SSL certificaat en hoe werkt het?

Wat is een SSL certificaat

Met een SSL certificatie kan uw website via https worden bezocht. Via HTTPS wordt informatie versleuteld die tijdens het bezoek naar de website wordt verstuurd. SSL beveiliging wordt steeds belangrijker, het telt mee in de Google rank en browsers geven actief weer wanneer een website niet is versleuteld. Zie ook Wat is het belang van een SSL certificaat?

De stappen van SSL

Het SSL proces is echter redelijk complex en bestaat uit een aantal stappen:

1. Bestelling en betaling van het certificaat
  2. Verificatie van uw aanvraag door de leverancier (via mail bij domein validatie, via telefoon bij uitgebreide validatie)
  3. Oplevering van uw ssl certificaat in .zip formaat
  4. Installatie van het ssl certificaat op uw hosting pakket
  5. Implementatie van https binnen uw website

Managed of self service?

Vanwege de complexiteit van deze stappen kiezen de meeste klanten ervoor om dit volledig aan Hostdeko uit te besteden. U kunt dit echter ook zelf regelen, al dan niet in samenwerking met uw eigen webdesigner. Tijdens de bestelling kunt u kiezen voor managed of self-service. In het geval van een managed bestelling regelen wij stap 1 tm 4. Voor stap 5 zie implementatie.

Voor meer informatie zie: Wat is het verschil tussen Managed en Self service bij een SSL certificaat bestelling

Hoe zit het met de implementatie?

Om het groene slotje te krijgen moeten de meeste websites een beetje worden aangepast. Simpel gezegd moet de website weten dat hij niet via http://www moeten worden bezocht maar via https://www. Ook moeten alle bestanden vanaf https worden ingeladen, anders komt er een "mixed-content" waarschuwing. Om dit te regelen kun je contact opnemen met de bouwer van je website.

Natuurlijk kunt u altijd rekenen de expertise van Hostdeko. Wij kunnen voor u de nodige aanpassingen maken. Voor WordPress zijn er een aanstal standaard handelingen waarvoor wij een tarief van 49 euro ex-btw rekenen. Voor andere systemen kan een offerte of maat worden opgesteld.

Het WordPress pakket kost 49 euro ex-btw en kunt u hier direct bestellen: WordPress SSL Upgrade voor offerte op maat kunt u een email sturen naar sales@hostdeko.com