Wanneer u verbinding probeert te maken met ftp via FileZilla is het mogelijk dat u de volgende foutmelding krijgt:

Error: Connection timed out after 10 seconds of inactivity

Error: Failed to retrieve directory listing

Oorzaak:
Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een fout in de verbindinsinstellingen. De standaard instelling van Filezilla vereist tegenwoordig een versleutelde verbinding. Indien u met onze server verbindt dan kunt u gratis gebruik maken van ons SSL certificaat. Het probleem zelf wordt veroorzaakt door de standaard instelling "Use explicit FTP over TLS if available" welke niet goed detecteerd dat er geen TLS beschikbaar is op uw domein.

Oplossing:

Zorg ervoor dat u verbinding maakt met het beveiligde adres van de server (bijvoorbeeld pro1.hostdeko.com ) en niet naar uw domeinnaam ( www.uwdomein.nl).

U kunt er ook voor kiezen Filezilla zo in te stellen dat hij een onbeveiligde verbinding maakt. Hiervoor gaat u naar de Site Manager (links boven), voeg een nieuwe website toe, verander nu de instelling naar  "Only use plain FTP (insecure)". Deze instelling bevindt zich op het eerste tabje "general". Met dezeinstelling kunt u wel verbinden met www.uwdomein.nl en ftp.uwdomein.nl.