What is the difference between free and paid ssl certificates?

translation soon
Gratis SSL certificaten hoe kan dat?

Normalieter kopen wij uw SSL certificaten bij leverancier Comodo. De gratis certificaten worden uitgegeven door Let's Encrypt, een stichting die gesponsord wordt door onder andere Mozilla (van Firefox), Google Chrome en Cisko. Het doel van deze stichting is het internet veiliger te maken.

Zit er een nadeel aan gratis SSL certificaten?
Er zijn een aantal nadelen, dit zijn de belangrijkste:

1 Incompabiliteit oude software
Oudere besturingssystemen en browsers erkennen de let's encryt certificaten niet als veilig. U loopt dus potentieel bezoekers mis die onterecht een waarschuwing krijgen dat uw website niet veilig is.

2 Groene balk certificaat met bedrijfsnaam niet mogelijk
Alleen betaalde extended validation certificaten geven een groene balk certificaatn met daarin de bedrijfsnaam.

3 Geen verzekerde waarden:
Normale SSL certificaten hebben altijd een verzekerde waarde van minimaal $10.000 welke kan worden uitgekeerd (door Comodo/Symantec) wanneer er door toedoen van het certificaat fraude met betalingen wordt gepleegd. Dit is op gratis certificaten natuurlijk niet van toepassing.

4 Korte looptijd
De gratis certificaten zijn slechts 90 dagen geldig, echter verlengen wij deze automatisch via DirectAdmin.

Hoe kom ik aan een betaald certificaat?
Betaalde SSL certificaten besteld u op https://my.hostdeko.com/cart.php?gid=18

Hoe kom ik aan een gratis certificaat?
De gratis certificaten zijn via het SSL menu in DirectAdmin. Wilt u liever dat wij dit voor u regelen dan kan dat vanaf 10 euro.